Александър Донски

Александър Донски


Александър Донски е един от големите ни таланти в тениса....

Алекс е роден във Филаделфия на 1 август 1998 година. Той представя България на международни тенис турнири и се гордее, че е българин. 

Във времена, в които повечето ни спортисти предпочитат да играят под други знамена, Алекс се връща от Канада и решава да се развива в България. Той е човек на нестандартните решения – усмихнат, позитивен и отдаден изцяло на голямата си любов. 

Характерното за Донски е неговия сервис, и то на топ ниво - както казва и той самия  „това е моето най-силно оръжие“. Алекс тренира много и след всяка една изминала година, виждаме, как той става все по-добър и по-добър. 

Джуниър кариерата му достига своето високо ниво на 24 октомври 2016 година. Той събира рекорден брой победи/ загуби от 50/39 на сингъл и 33/40 на двойки. 

Професионалната му кариера започва през 2017 година. Същата година завършва сезона класиран на 1578 в класацията за сингъл на ATP. До края на 2018 година Донски се измества със 147 места и така завършва класиран на 1431 в ранглистата на сингъл на  ATP. Докато годината не е приключила, той се измества на 1061 позиция в ранглистата на двойки.  

Александър прави своя дебют през 2018 година на ATP Sofia Open. Тогава той получава отличия, както в турнира на сингъл, така и по двойки.

След още добри и по-добри турнири, Донски достига високо ниво в ATP и застава на почетната 563 позиция през 13 януари 2020 година. 

Имаме много какво още да видим от Александър Донски... определено той ще е новото име, с което ще спрягат България, става ли въпрос за тенис...

Снимки

Зареждам страницата Зареждам
Моля изчакайте..