Емил Бимбашиев

Емил Бимбашиев


Днес ще ви разкажем за една бъдеща звезда.

Едно дете, което превръща мечтите си в реалност и представя България на международни турнири по тенис. 

Емил Тихомиров Бимбашиев е роден в град Смолян  на 09.09.2009 година. Енергичното и любознателно дете  от съвсем ранна възраст  проявява интерес към спорта. В детската градина започва да се занимава с футбол, но осъзнава, че това не е неговата страст.  На 6 годишна възраст хваща за първи път ракета в ръката си и до ден днешен не я пуска. Виждайки любовта му към тениса и успехите му, семейството му започва да пътува всеки уикенд  до София, за да му осигури достъп до професионални треньори.  Не след дълго започват пътуванията по регионални турнири в различни градове, в които той взима участие. Резултатите са различни, но обещаващи! 

Класира се за мастърс тунира до 10 годишна възраст в ТК Дема град София. Печели първо място в няколко регионални турнира на сингъл и отборно, които го зареждат с още повече желание за развитие. През 2018 година е избран за спортист на гражданите на град Смолян, награден е лично от кмета на града. През 2019 година е приет да представя България на световния турнир “Smrikve Bowl” . 

От началото на 2020 година Емил тренира с нов треньор и нивото му все повече се покачва. През 2021 година заедно с партньора  си стават държавни шампиони по двойки на закрито.  Започват и пътуванията извън страната и участия в турнири от календара Tennis Europe. 

Емил е пример, как мечтите стават реалност....

Зареждам страницата Зареждам
Моля изчакайте..