5 ползи от бягането

5 ползи от  бягането

           Обичате ли да бягате?!

 Знаете ли, колко е полезно всъщност бягането?! Доста хора чрез него се опитват да избягат от проблемите, правят го за тонус или просто за здраве...

1.    Гори калориите бързо 

Всеки един треньор ще ви каже, че за смъкване на излишните килограми трябва да започнете първо с бягане.  Примерно един 70 килограмов човек ще изгори около 12 калории за 1-2 минути бягане. Как ви звучи това?!

2.    Медитация 

Чували ли сте израза „отивам да бягам и да си почина“ ?! Много от хората, които тичат споделят, че докато бягат имат време да преосмислят проблемите и да останат сами с мислите си. Това нещо е подобно на медитацията, подобрява борбата с лошите мисли, проблемите и депресията. 

3.    Съхранява сърцето 

Бягането е тип кардио упражнения. Ако тичате дори и пет минути на ден драстично ще намалите риска от сърдечни проблеми. Нетичащите имат много по-голям шанс от инфаркт от тичащите. Звучи доста мотивиращо, нали?

4.    Ставите се укрепват 

След проучване е установено, че бягащите хора имат два пъти по-малък шанс да страдат от остеоартроза. Това се дължи на факта, че чрез тичане правите вашите кости по-силни. 

 

Зареждам страницата Зареждам
Моля изчакайте..